Onze missie

De kern van onze missie is het verstrekken van gratis prothesehanden aan mensen die ze nodig hebben. Via onze programma’s krijgen teams de kans om deze op maat gemaakte handen, die het leven van de ontvangers kunnen veranderen, samen te stellen en te doneren.

Wij geloven dat een verschil maken een vreugdevolle en bevredigende ervaring moet zijn. Daarom geven we prioriteit aan het creëren van een leuke en gelukkige omgeving voor onze teamworkshops.  Door een gevoel van kameraadschap en een gezamenlijk doel te stimuleren, hopen we teams te inspireren om door te gaan met het leveren van positieve bijdragen aan hun gemeenschap, lang nadat de workshop is afgelopen.

Over de directeur

Hallo, mijn naam is Rijk Crolla en ik leid The Hand Project Nederland.

De reden dat ik me hier zo voor inzet is dat ik het moeilijk te geloven vind dat zoveel mensen onnodig zonder hand zitten.

Dat we met minimale inspanning zo’n grote positieve impact kunnen hebben op iemands leven.

Ons doel voor 2024? 1000 handen maken en fitten met het Handproject Nederland.

The Hand Project - Rijk Crolla

Wil je ons helpen ons doel te bereiken?

Meer over het HandProject

De prothesehanden worden volledig in Duitsland gemaakt en bestaan uit meer dan 50 hoogwaardige kunststof en metalen onderdelen, die CE-gecertificeerd zijn als Klasse 1 Medisch Apparaat. De prothesehanden zijn 100% mechanisch en kunnen worden bediend door de overgebleven hand, het restledemaat of een ander geschikt voorwerp van de gebruiker. Bovendien worden de draagtassen waarin de prothesehanden zitten ook gemaakt door gehandicaptenwerkplaatsen in Duitsland. Deze tassen worden later gepersonaliseerd door de teams die de prothesehanden in elkaar zetten.

The Hand Project richt zich momenteel op de distributie van deze prothesehanden in Ghana, Oeganda, Nepal en India. Veel geamputeerden in deze landen kunnen zich geen prothesehand veroorloven, waardoor dit initiatief des te belangrijker is.

De ontvanger van de prothesehand krijgt de mogelijkheid om dagelijkse taken uit te voeren, zoals schrijven, eten en motorrijden, wat voor velen van ons vanzelfsprekend is. Dit apparaat verbetert de kwaliteit van hun leven aanzienlijk en herstelt hun waardigheid.

De prothesehanden worden geassembleerd via teamevenementen of zelfbouwpakketten. Deze evenementen dienen niet alleen als lopende band voor de handen, maar ook als financieringsmodel voor het project.

De kosten van elke hand dekken de eigenlijke onderdelen, kwaliteitscontroles, distributie en follow-up, wat werkgelegenheid kan creëren in de landen waar ze worden gedistribueerd. Daarnaast gaat een percentage van de kosten naar de verdere ontwikkeling van nieuwe prothetische oplossingen en productontwikkeling.

Team Building

Laten we contact opnemen.

We horen graag van je

Twijfel je nog?

Laat je e-mailadres achter en we sturen je alle informatie die je nodig hebt om een goede beslissing te nemen.

Popup